Actueel

Ontdek het laatste nieuws uit Museum Het Bolwerk.


BelevenisTafel vertelt het verhaal digitaal

 

Sinds dit voorjaar beschikt het museum over een BelevenisTafel. “We benutten de tafel om de geschiedenis op een nieuwe manier te vertellen. Bezoekers worden meteen aan het begin van de route verleid met een klein filmpje over de Staats-Spaanse linies, een memory-spel en een interactieve kaart van de omgeving met klikpunten. Ook staat er een quiz op de tafel.

Het is leuk om te zien dat mensen na afloop van de route nog even terugkomen naar de tafel, om te kijken of ze de vragen goed kunnen beantwoorden.”

 

Aanraken mag

“Het mooie aan de BelevenisTafel is dat we er geen uitleg bij hoeven te geven; de tafel spreekt voor zich. Soms zien we dat  wat oudere bezoekers ‘m eerst niet zo goed  durven aan te raken. Het was vroeger natuurlijk altijd ‘kijken mag, maar niet met je handjes.’
Maar de BelevenisTafel mag je natuurlijk wél aanraken. Als ze dat eenmaal weten, zijn ze altijd een poosje aan het grasduinen door de inhoud van de tafel. Dan doen ze een spelletje, maken ze de quiz of kijken ze naar de bijzondere plekjes in het dorp.

De tafel is echt een aanwinst voor ons museum.”